22:40 21.09.2019

Глава поліції Львівщини сторонам конфлікту: Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти рішення проблеми

2 хв читати
Глава поліції Львівщини сторонам конфлікту: Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти рішення проблеми

Глава поліції Львівської області полковник Василь Віконський звернувся до представників органів місцевого самоврядування та керівництва вугільного підприємства в зв'язку з блокуванням залізничної колії.

"З огляду на те, що питання переросло в політичну площину, звертаюся до місцевої влади і керівництва вугільного підприємства негайно вирішити свої спірні питання. Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти рішення проблеми", - цитує Віконського прес-служба Міністерства внутрішніх справ у Фейсбук в суботу ввечері.

Глава поліції Львівщини наголосив, що "запрошені в поліцію громадяни будуть встановлені, порушники оштрафовані і всіх їх відпустять.

Раніше повідомлялося, що в Сокальське відділення поліції 21 вересня надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Селець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим завдають істотного фінансового збитку підприємству.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, захоплення транспортного підприємства) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

Під час заходів щодо розблокування руху учасники акції блокування завдали тілесних ушкоджень восьми правоохоронцям. Одного з них, 38-річного старшого сержанта поліції, доставили до лікарні.

У прес-службі також зазначили, що на законні вимоги правоохоронців блокувальники не реагували. "Поліція змушена була застосувати заходи поліцейського примусу, оскільки вони чинили фізичний опір", - додали у відомстві.

Правоохоронці затримали 28 правопорушників, вони доставлені у відділення поліції, встановлюються їх особисті дані.

За інформацією місцевого видання Zaxid.net, на залізничній станції "Соснівка" протягом декількох днів активісти, шахтарі і учасники бойових дій блокують вагони з вугіллям. Вони вимагають пояснень, яким чином вугілля з країни-агресора (на вагонах є напис РЖД - "Російські залізниці") виявився в Західній Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА