07:02 22.09.2019

САП направив в ВАС України обвинувальний акт щодо 6 осіб, обвинувачених у заволодінні коштами "Укрзалізниці" сумою понад 98 млн грн

2 хв читати
САП направив в ВАС України обвинувальний акт щодо 6 осіб, обвинувачених у заволодінні коштами "Укрзалізниці" сумою понад 98 млн грн

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за матеріалами досудового розслідування НАБУ затверджений і направлений до Вищого антикорупційний суд України обвинувальний акт щодо 6 осіб у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами ПАТ "Укрзалізниця" при закупівлі палива в 2016-2017 роках.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2016-2017 років службові особи Філії "Центр транспортного сервісу "Ліски" ПАТ "Укрзалізниця", зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи коштами ПАТ "Укрзалізниця" на суму 98,2 млн грн шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання мазуту флотського і дизельного палива в ТОВ "Скела Терціум", - йдеться в повідомленні на сторінці САП у Фейсбук в суботу.

"Однак фактично зазначені матеріали не поставлялися ні до поромів, для потреб яких укладалися договори поставки палива, ні в орендовані резервуари", - сказано в повідомленні.

За інформацією САП, серед обвинувачених 4 посадові особи Філії "Центр транспортного сервісу "Ліски" ПАТ "Укрзалізниця" і 2 - керівники приватних комерційних установ, задіяних у незаконному заволодінні коштами.

Дії зазначених осіб кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст.366, ч.2 ст.28 ч.1 ст.366 КК України.

"До того ж, в ході досудового розслідування встановлено, що керівник підприємства, яке отримало кошти за нібито поставлене паливо, в подальшому скоїв з ними фінансові операції з метою їх легалізації, в зв'язку з чим його дії додатково кваліфіковані за ч.3 ст.209 КК України", - додали в САП.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА