07:19 22.09.2019

Загороднюк: Для ВМС в пріоритеті - розвиток особового складу та інфраструктури

1 хв читати
Загороднюк: Для ВМС в пріоритеті - розвиток особового складу та інфраструктури

Розвиток Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил України є одним з пріоритетів для Міністерства оборони України, процес цей тривалий, підкреслює глава відомства Андрій Загороднюк.

"Питання розвитку ВМС (Військово-морських сил) - це питання дуже серйозного перегляду. Як відомо, з Криму вийшла дуже невелика частина (військовослужбовців - ІФ), деякі з них звільнилися після цього. Нам потрібно повністю перебудовувати ВМС. (...) Є нова концепція, яка була розроблена раніше. На жаль, мало реалізовано. Ми повинні її впроваджувати", - сказав міністр в інтерв'ю "Радіо Свобода" в суботу.

За його словами, необхідний повний перегляд того, яким чином ВМС будуть розвиватися.

Причому розвиток цього виду сил, як прогнозує Загороднюк, - тривалий процес: "Це не може бути зроблено швидко. Це буде швидко розпочато ... Є стадії. Взагалі це питання на роки, тому що придбання кораблів і взагалі інфраструктури - це дорого і дуже довго, якщо будувати".

Він підкреслив, що Україна продовжить співпрацю з іноземними партнерами в питанні ВМС.

"Серед пріоритетних пунктів розвитку ВМС - розвиток інфраструктури, Sea denial, тобто розвиток берегової інфраструктури та неможливість заходу ворожих сил з моря. Також розвиток самих кораблів, нарощування можливостей, розвиток особового складу, тренування", - розповів Загороднюк.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА