12:03 23.09.2019

НАБУ направило до ВАКС справу про розтрату 8,6 млн грн "Центргазу"

1 хв читати
НАБУ направило до ВАКС справу про розтрату 8,6 млн грн "Центргазу"

Розслідування факту розтрати 8,6 млн грн дочірнього підприємства "Центргаз", що входить до складу ВАТ "Кіровоградгаз" (51% акцій належать НАК "Нафтогаз України"), заверешно, і 19 вересня обвинувальний акт стосовно колишнього керівника підприємства прокурори САП направили до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) для розгляду по суті.

Як повідомляє в понеділок прес-служба НАБУ, обвинуваченому інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

"Слідство встановило, що екс-керівник напередодні звільнення з обійманої посади, влітку 2017 року, уклав договір на закупівлю очолюваним ним підприємством 1,3 млн куб. м газу за 9,035 млн грн у комерційної компанії на обтяжливих для "Центргазу" умовах. За цим договором "Центргаз" мав здійснити повну передоплату або іншому разі продавець звільнявся від поставки, а ДП зобов'язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу. Будучи обізнаним з цими умовами, екс-керівник "Центргазу" розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частину суми у розмірі 8,6 млн грн. Тим самим здійснив розтрату коштів підприємства, адже газ за таких умов "Центргаз" не отримав", - йдеться в повідомленні.

Розслідування наведених фактів тривало з квітня 2019 року. У квітні детективи НАБУ повідомили екс-керівнику про підозру. У серпні 2019 року розслідування стосовно нього завершено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА