12:59 23.09.2019

Екс-заступник голови Херсонської ОДА Рищук побив людину та погрожував убити друга Гандзюк - адвокат Найєм

2 хв читати
Екс-заступник голови Херсонської ОДА Рищук побив людину та погрожував убити друга Гандзюк - адвокат Найєм

Адвокат Мустафа Найєм стверджує, що колишній заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук у ніч на понеділок побив людину та погрожував убити друга херсонської активістки Катерини Гандзюк, яка померла на початку листопада 2018 року внаслідок вчиненого на неї замаху.

"Євген Рищук, колишній депутат "БПП", яка зараз "Європейська Солідарність", той, на кого вказують як на замовника вбивства Катерини Гандзюк, сьогодні вночі, п'яний, побив людину та погрожував вбити друга Каті, який живе в Херсоні", - написав Мустафа Найєм у понеділок вранці на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Водночас, як повідомляє прес-служба поліції Херсонської області, близько 23:30 22 вересня до Єдиного центру 102 поліції Херсонщини зателефонував 37-річний житель м. Олешки.

"Він повідомив, що під час святкування Дня села Праві Саги у місцевому будинку культури його вдарив в обличчя 42-річний чоловік", - йдеться у повідомленні.

За цим фактом Олешківське відділення поліції відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Встановлюють всі обставини події.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У лютому 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва продовжив до 3 липня терміни досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо вбивства Гандзюк за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна й Олексія Левіна (Москаленка) в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасті), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила й направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі.

Перед цим 28 січня 2019 року батько загиблої Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю над розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації, член "Блоку Петра Порошенка" Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА