16:23 23.09.2019

Голова "Укрзалізниці" заявив про "чорний понеділок" для братів Дубневичів

3 хв читати
Голова "Укрзалізниці" заявив про "чорний понеділок" для братів Дубневичів

 Голова АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) Євген Кравцов заявив про "чорний понеділок" для колишніх народних депутатів від парії "Блок Петра Порошенка" Ярослава та Богдана Дубневичів у зв'язку з мільйонними збитками УЗ під час купівлі та постачанні анкерів АЗ- 2 протягом 2018-2019 років.

"Чорний понеділок" для братів Дубневичів. "Укрзалізниця" зібрала та передала матеріали правоохоронцям щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів. Це черговий щабель у нашій непростій боротьбі за прозорий ринок закупівель УЗ. Тут маємо справу з гігантами тіньових закупівель", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

За словами Кравцова, дві компанії зі схожими назвами протягом 2018-2019 років поставляли УЗ із Білорусі заставні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника.

"Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Цікаво, що завозились анкери під виглядом заготовки, що дозволило суттєво занизити імпортне мито. Орієнтовна собівартість однієї одиниці такої "деталі" становила близько 50 грн, а "Укрзалізниці" її вже продавали як товар за 94 грн" , - уточнив голова компанії.

За його підрахунками, лише за сім місяців 2019 року загальна сума завищення вартості таких постачань могла перевищити 60 млн грн.

"Місяць тому ми призупинили рознарядки на постачання анкерів АЗ-2 за укладеними договорами. Маю надію, що реакція правоохоронців буде швидкою та ефективною", - зазначив Кравцов.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на джерело в Генеральній прокуратурі повідомило, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький передав генеральному прокурору Юрію Луценку для внесення до парламенту подання про зняття недоторканності з народного депутата від "БПП" Ярослава Дубневича.

За інформацією ЗМІ, слідство вважає, що Дубневич може бути причетний до присвоєння 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва "ПАТ "Укрзалізниця" під час постачання товарів за завищеними цінами у 2015-2017 роках.

Водночас у січні 2018 року прес-служба Національного антикорупційного бюро України повідомила про затримання у Львові чотирьох посадових осіб трьох компаній: "Енергія Новий Розділ", "Енергія-Новояворівськ" та "Енергія" за підозрою в заволодінні більше ніж 300 млн куб. м газу "Нафтогазу" на суму понад 1,4 млрд грн.

За інформацією НАБУ, цим особам повідомлено про підозру у привласненні державного майна в особливо великих розмірах та інших злочинах, кваліфікованих за ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.2 ст.366, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України.

Як повідомило інтернет-видання "Економічна правда", згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від "БПП" Ярослав і Богдан Дубневичі.

На дострокових виборах до парламенту у липні 2019 року Богдан Дубневич програв кандидатці від партії "Голос" на виборчому окрузі у Львівській області, Ярослав Дубневич пройшов до ВР як самовисуванець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА