19:44 23.09.2019

Українська незалежна морська профспілка закликала ОБСЄ реалізувати свій мандат на морі в зв'язку з агресією РФ

2 хв читати
Українська незалежна морська профспілка закликала ОБСЄ реалізувати свій мандат на морі в зв'язку з агресією РФ

Українська незалежна морська профспілка закликала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні реалізовувати в повній мірі свій мандат у Чорному та Азовському морях для забезпечення реалізації прав українських моряків у зв'язку з агресією РФ, повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Ми настійно рекомендуємо ОБСЄ приділяти більше уваги ризикам та викликам у сфері безпеки та людського виміру в морському секторі, особливо в Чорному та Азовському морях, для посилення можливостей Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні відображати ситуацію в українському морському просторі, оскільки це є незаперечною частиною мандата цієї місії", - йдеться в тексті виступу представника УНМП Бориса Бабіна на щорічній нараді ОБСЄ з людського виміру.

Під час виступу він зазначив, що спроби "умиротворення" РФ в Чорному та Азовському морях, які проводила Україна, викликали у російської сторони відчуття "повної безкарності" і призвели до актів державного піратства проти українських риболовецьких суден.

Представник УНМП також зазначає, що як члени екіпажів на вантажних і рибальських суднах, плаваючих під різними прапорами у всьому світі, працюють понад 100 тисяч громадян України, "наша країна входить до першої п'ятірки країн-донорів робочої сили з цього глобального значення". "Але українські моряки, як особливий вид трудових мігрантів, ніколи не були достатньо захищені законодавчою та організаційною політикою власного уряду", - зазначив він.

У виступі також зазначалося, що понад 20 тисяч українських моряків і рибалок у Криму й окупованій частині Донбасу "стали заручниками політики агресора і їхні можливості отримання легальних документів та легального доступу до суден обмежені".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА