06:39 24.09.2019

Суд обрав підозрюваному в нападі на екс-нардепа Найєма домашній арешт

3 хв читати
Суд обрав підозрюваному в нападі на екс-нардепа Найєма домашній арешт

Шевченківський районний суд обрав затриманому Магомеду-Аміну Саїтову, який напав на колишнього народного депутата Мустафу Найєма і знаходився в розшуку, цілодобовий домашній арешт на два тижні, повідомив юрист Масі Найєм.

"Суддя не задовольнив клопотання прокурора (про застосування до підозрюваного утримання під вартою - ІФ), але обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 7 жовтня 2019 року", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Судове засідання відбулося ввечері в понеділок, 23 вересня.

Він підкреслив, що Саїтов відмовився відповідати на питання прокурора і судді коли і як він повернувся в Україну. У зв'язку з цим сторона захисту у вівторок має намір подати заяву про вчинення кримінального злочину, щоб слідство встановило всі обставини справи.

За словами юриста, підозрюваний повідомив, що повернувся в Україну через зміну влади.

"Ще ніколи жодна людина, яка в розшуку, не верталася в Україну для отримання вироку. Це завжди було за домовленістю. Людина просто втікла з України після вчинення нею протиправних дій. Її зупинило те, що ... влада була не та", - зазначив юрист Найєм.

Також він підкреслив, що, 18 лютого, через 10 місяців після нападу, стало відомо, що Саїтов перебував на обліку Генерального секретаріату МОУП-Інтерпол з "червоною" карткою, тобто з метою арешту і подальшою екстрадицією в Україну.

Як повідомлялося, 30 квітня в центрі Києва в результаті конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма. Унаслідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи та струс головного мозку.

Поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Саліха Аргуєвича 1996 року народження та Умала Тімербілатова Руслановича 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зумів залишити Україну й полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт суд обрав громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) суд обрав громадянину РФ Умалу Тімербулатову Руслановичу 1996 року народження і Саїтову Ахмеду Абубакаровичу 1999 року народження (непрацюючий).

Національна поліція також оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова, 1989 року народження.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

7 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 липня без права застави Магомеду-Аміну Саїтову, четвертому підозрюваному в нападі на М.Найєма в центрі Києва, якого раніше було оголошено в розшук і затримано в Баку (Азербайджан).

26 липня Шевченківський районний суд м. Києва змінив запобіжний захід з домашнього арешту на особисте зобов'язання Умолту Темербулатову. Також суд встановив для підозрюваного Магомеда-Саліха Саїтова запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА