12:03 24.09.2019

Європейський суд загальної юрисдикції скасував санкції ЄС щодо Віктора Януковича, стверджує прес-секретар О.Януковича

2 хв читати
Європейський суд загальної юрисдикції скасував санкції ЄС щодо Віктора Януковича, стверджує прес-секретар О.Януковича

Європейський суд загальної юрисдикції (Люксембург) скасував санкції, накладені на екс-президента України Віктора Януковича в 2018-2019 роках, що є вагомим приводом для їх якнайшвидшого скасування, стверджує прес-секретар сина колишнього президента Олександра Януковича Юрій Кірасир.

"Рішення Європейського суду від 24 вересня 2019 року про скасування санкцій стосовно екс-президента України Віктора Януковича за 2018-2019 рр. є підтвердженням незаконності та безпідставності їх введення органами ЄС і вагомим приводом для їх якнайшвидшого повного скасування та реабілітації В.Ф.Януковича як несправедливо потерпілого від політичних переслідувань і в Україні, і в Європейському Союзі", - написав Кірасир на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

При цьому у своїй публікації він не уточнив, який саме Європейський суд ухвалив таке рішення. Водночас у листі, яке надійшло у розпорядження агентства "Інтерфакс-Україна", Кірасир уточнив, що відповідне рішення прийняв Європейський суд загальної юрисдикції (Люксембург).

Також Кірасир висловив переконання, що своїм нинішнім рішенням "Європейський суд остаточно підтвердив необґрунтованість раніше висунутих обвинувачень політичних опонентів В.Ф.Януковича".

"Адвокати президента Януковича домагатимуться притягнення до кримінальної відповідальності всіх, хто був причетний до організації його політичного переслідування і фальсифікації справ щодо нього, та відновлення справедливості", - додав прес-секретар Олександра Януковича.

Як повідомлялося, ЄС 5 березня 2014 року ввів санкції у вигляді заморожування активів щодо 18 колишніх вищих чиновників України. Санкції щорічно продовжуються, хоча з часом з-під них вийшли шестеро осіб.

Так, 5 березня 2018 року Рада Європейського Союзу продовжила на рік - до 6 березня 2019 року рішення про замороження рахунків 13 осіб, визначених як винних за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України.

4 березня 2019 року в Брюсселі в рамках засідання Ради ЄС відповідно до процедури А (без обговорення) Європейський Союз продовжив ще на рік санкції (до 6 березня 2020 року) у вигляді заморожування активів 12 колишніх українських високопосадовців.

У списку санкцій разом із Януковичем перебувають Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА