14:32 24.09.2019

Львівська облрада вимагає відсторонити начальника облполіції за фактом побиття активістів у Соснівці

2 хв читати
Львівська облрада вимагає відсторонити начальника облполіції за фактом побиття активістів у Соснівці

Львівська облрада вимагає тимчасово відсторонити начальника поліції області й провести службове розслідування за фактом побиття активістів у Соснівці.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке звернення до міністра внутрішніх справ, начальника Нацполіції та генпрокурора України проголосували у вівторок 64 депутати Львівської облради під час позачергового засідання.

"Ми, депутати Львівської обласної ради, засуджуємо дії співробітників правоохоронних органів і звертаємося з вимогою негайно провести службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень співробітниками правоохоронних структур, встановити винних та притягти їх до відповідальності, а також на час розслідування відсторонити від обійманої посади начальника поліції Львівської області Василя Віконського", - зазначено у зверненні.

Водночас пропозиція частини депутатів і громадських активістів вимагати негайного звільнення Віконського з посади начальника Національної поліції у Львівській області не набрала необхідної кількості голосів.

Як повідомлялося, у вівторок уранці майже 50 активістів увірвалися на апаратну нараду під керівництвом голови Львівської ОДА та вимагали звільнення начальника Нацполіції в області в зв'язку з силовим розгоном мітингувальників, які блокували склад із вугіллям на залізничній станції "Соснівка". Мітингувальники вважають, що вугілля надходить із Росії.

Як повідомив Віконський на сесії облради, внаслідок сутичок 21 вересня травм дістали дев’ятеро поліцейських і десятеро активістів.

За його словами, відкрито два кримінальних провадження - за фактом блокування шляхів сполучень і насильства щодо співробітників правоохоронних органів. Також проводяться службові розслідування за фактами перевищення службових повноважень у зв'язку із застосуванням спецзасобів "Терен" і травматичної зброї.

За даними Віконського, після інциденту до поліції доправили 34 учасників акції протесту, їх опитали як свідків і відпустили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА