15:51 24.09.2019

Нардеп Герус закликає розблокувати вагони з російським вугіллям, що стоять у Соснівці

2 хв читати
Нардеп Герус закликає розблокувати вагони з російським вугіллям, що стоять у Соснівці

 Народний депутат Андрій Герус закликав розблокувати вагони з російським енергетичним вугіллям, що стоять у Соснівці (Львівська обл.).

"Оскільки у хлопців (учасники блокади - ІФ) було тверде рішення зараз не пропускати вагони на ЦЗФ (центральна збагачувальна фабрика - ІФ), то звернувся із пропозицією, щоб взагалі прибрати ці вагони із Соснівки, щоб не дратували там людей. Але також відмова - вагони не можна ні відправляти на ЦЗФ, ні забирати із станції", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Герус пояснив, що кузбасівське вугілля зольністю 13% планувалося направити на переробку на Червоноградську ЦЗФ, де його мали перемішати з високозольним вугіллям (45-55%) видобутку ДП "Львіввугілля" з подальшим спалюванням на ТЕС державної "Центренерго".

"Це російське вугілля не є конкурентом українському, ним розбавляється наше, щоб усереднити/понизити зольність, зменшити собівартість, зробити товарний концентрат і відправити на ТЕС", - зазначив він.

При цьому нардеп у коментарях повідомив, що "Центренерго" на сьогодні закуповує вугілля у державних держшахт за ціною 2,5 тис. грн/тонна, тоді як ціна імпортованого вугілля становить 1,8-1,9 тис. грн/тонна (усе - без ПДВ).

Як повідомлялося, 21 вересня до поліції Львівської області надійшла заява про блокування невідомими вагонів із вугіллям на залізничній станції "Соснівка". Унаслідок сутичок, що відбулися під час розблокування станції, травм дістали дев’ять поліцейських і десять активістів. Після інциденту до поліції доправили 34 учасників акції протесту, їх опитали як свідків і відпустили.

Вранці 24 вересня близько 50 активістів увірвалися на апаратну нараду під керівництвом голови Львівської ОДА і вимагали звільнення начальника Нацполіції в області у зв'язку із силовим розгоном мітингувальників, що блокували склад із російським вугіллям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА