19:06 24.09.2019

Спасибко, як і Давтян, не має наміру звільнятися з посади заступника голови КМДА

3 хв читати
Спасибко, як і Давтян, не має наміру звільнятися з посади заступника голови КМДА

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко заявляє, що заяви про звільнення з посади не писав, не планував і не має наміру це робити.

"Заяву про звільнення писати не планував, не писав і в цих обставинах писати не буду", - написав Спасибко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

При цьому він зазначив, що голова КМДА Володимир Кличко минулого тижня справді звернувся до нього з проханням написати заяву про звільнення без пояснень причин і скарг на його роботу. "Я не питав подробиць, але попросив час на роздуми і можливість знайти нову роботу та перевестися або працевлаштуватися в іншому місці. І буквально вранці в понеділок я про своє звільнення, як про вирішене вже питання, дізнаюся з трансляції брифінгу керівника одночасно з усіма провідними ЗМІ країни. Я відверто шокований", - пише заступник голови КМДА.

Спасибко зазначає, що дізнався зі ЗМІ, що причиною його можливого звільнення стали пов'язані з Генпланом Києва питання, однак із березня відповідальним за цей напрям є інший заступник голови КМДА В'ячеслав Непоп, тож не хоче "бути людиною, на яку покладають відповідальність за провали, які я не здійснював".

Крім того, за його словами, з огляду на розпорядження від 20 вересня, зрозуміло, що контролюватиме департамент містобудування та архітектури і департамент земельних ресурсів КМДА інший заступник. "Можливо, перерозподіл сфер впливу і був основною метою всіх цих дій", - зазначає заступник голови КМДА.

Спасибко заявив, що "не заслуговує на таке ставлення" до нього та до його роботи і має намір надалі продовжувати працювати на благо Києва, а про свої подальші рішення і кроки повідомить пізніше.

Як повідомлялося, раніше про аналогічне рішення повідомив інший заступник голови КМДА Дмитро Давтян. "Заяву не писав, писати не збираюся, а про це дізнався з новин", - написав Давтян у Facebook, додавши, що хоче "продовжити працювати для блага киян".

23 вересня Кличко попросив Давтяна і Спасибка написати заяви про відставку і заявив про наміри подати відповідні проекти подань на звільнення до Кабінету Міністрів. За словами мера, обов'язки Давтяна та Спасибка розподілено між іншими заступниками, зокрема новим радником Максимом Бахматовим, якого у майбутньому також буде призначено його заступником.

Спасибка і Давтяна було призначено заступниками голови КМДА у 2016 і у 2017 роках відповідно.

Раніше Офіс президента України звернувся до Кабінету Міністрів з проханням внести подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА. 5 вересня Кабмін погодив звільнення.

Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці та відсторонення його з посади голови КМДА такими, що суперечать законодавству, й додав, що має намір обстоювати нинішній порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він наголосив, що поділ посад і впровадження у столиці "двовладдя" є антиконституційним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА