20:00 24.09.2019

До МКС вирушила японська вантажівка

2 хв читати
До МКС вирушила японська вантажівка

Японський вантажний космічний корабель HTV-8 (Kounotori 8 - "Білий лелека 8") у вівторок успішно стартував до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомила компанія Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

Запуск корабля відбувся о 19:05 за київським часом (1:05 ​​25 вересня за японським часом) за допомогою виробленої компанією MHI ракети-носія H-IIB. Вона стартувала з космічного центру на острові Танегасіма на південному заході Японії.

Спочатку запуск японської вантажівки до МКС планувався 11 вересня. Однак в останній момент перед стартом він був скасований через пожежу на стартовому майданчику. Займання сталося близько газоотводного каналу в палубі мобільної пускової установки. Після інциденту компанія Mitsubishi Heavy Industries "прийняла коригувальні заходи і підтвердила нормальне функціонування ракети і об'єкта". Старт був призначений на 23 вересня.

Однак потім дата була перенесена на 24 вересня, щоб запобігти зіткненню на орбіті відпрацьованого другого ступеня японської ракети-носія з пілотованим кораблем "Союз МС-15", який стартує до МКС-25 вересня о 16:57 за Києвом.

"Аналіз траєкторії польоту МКС і космічного корабля "Союз" показав, що існує ймовірність зближення другого ступеня ракети-носія H-IIB після її відділення від "Куноторі-8" з пілотованим кораблем "Союз", - зазначалося в повідомленні компанії MHI.

Японський вантажівка доставить на МКС більше чотирьох тонн вантажу, зокрема, продовольство, шість нових літій-іонних акумуляторів для сонячних батарей станції, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Стиковка японського вантажного корабля з МКС, запланована на 28 вересня, здійснюватиметься шляхом його захоплення автоматичною рукою-маніпулятором станції Canadarm-2 і подальшим підведенням до стикувального вузла американського модуля Harmony.

У складі МКС японськийа вантажівка повинна провести близько місяця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА