20:44 24.09.2019

Джонсон все ще націлений на вихід Великої Британії з ЄС до 31 жовтня

2 хв читати
Джонсон все ще націлений на вихід Великої Британії з ЄС до 31 жовтня

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у вівторок підтвердив, що поважає рішення британського суду, який визнав незаконним припинення роботи британського парламенту, але попередив, що це ніяк не вплине на плани щодо виведення країни з ЄС.

"Давайте будемо говорити цілком зрозуміло: ми поважаємо судову владу в нашій країні, ми поважаємо суд", - сказав Джонсон журналістам на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом на полях Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Водночас Джонсон підкреслив, що він "абсолютно не погоджується з тим, що змушені були сказати" судді.

Джонсон підкреслив, що населення Великої Британії бажає вирішити питання з Brexit до 31 жовтня, і британський уряд має намір це реалізувати. Джонсон раніше неодноразово обіцяв, що Велика Британія вийде з ЄС 31 жовтня 2019 року, навіть якщо не зможе укласти угоди з Брюсселем.

"Я думаю, що нам потрібно рухатися далі в питанні Brexit ... Не важливо, чи голосували вони (британці - ІФ) за вихід або проти, вони хочуть, щоб це було доведено до кінця до 31 жовтня. І ми це зробимо", - сказав Джонсон

Трамп, зі свого боку, заявив, що він ніяк не відреагував на повідомлення про рішення британського суду щодо призупинення роботи парламенту, і зазначив, що, на його думку, Джонсон зможе врегулювати ситуацію з Brexit.

"Він професіонал. Для нього це лише ще один робочий день", - сказав Трамп.

"Я не думаю, що буде ще один референдум, я не думаю, що щось станеться. Він (Джонсон - ІФ) з цим впорається", - сказав Трамп.

Раніше у вівторок Верховний суд Великої Британії одностайно виніс постанову, згідно з якою рішення прем'єра Бориса Джонсона призупинити роботу парламенту до 14 жовтня є протизаконним. До такого рішення прийшли всі одинадцять суддів, які брали участь у розгляді справи.

При цьому в постанові Верховного суду підкреслюється, що парламентарії мають право зібратися якнайшвидше. Спікер Палати громад Джон Беркоу у вівторок повідомив, що парламент відновить роботу в середу об 11:30 за місцевим часом.

Джонсон у вівторок вже заявляв, що хоча він не вважає правильною постанову Верховного суду щодо призупинення роботи парламенту, однак це вердикт, який необхідно поважати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА