22:05 24.09.2019

Байден пригрозив виступити на підтримку імпічменту Трампа

2 хв читати
Байден пригрозив виступити на підтримку імпічменту Трампа

Учасник американської президентської гонки Джо Байден планує у вівторок закликати Конгрес США почати процедуру імпічменту щодо президента США Дональда Трампа в разі, якщо той не буде співпрацювати в рамках проведених Конгресом розслідувань, повідомляє видання Politico.

Зокрема, Трамп, на думку Байдена, повинен надавати Конгресу інформацію щодо його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка спровокувала скандал в США. Таку заяву Байден планує зробити під час виступу в штаті Делавер пізніше у вівторок.

"Він закличе Трампа задовольнити всі законні запити Конгресу, що залишилися, про інформацію, зокрема, з українського питання, а також щодо інших розслідувань. І, якщо Трамп не підкориться, у Конгресу не буде вибору окрім як розпочати імпічмент", - заявив помічник Байдена.

Раніше Байден відкрито не виступав на підтримку імпічменту Трампа. Так, виступаючи в Айові на вихідних, Байден заявив, що розмова Трампа з президентом України, про яку раніше повідомляли ЗМІ - "неймовірне зловживання владою". Водночас Байден відзначав, що не висловлював думки про імпічмент.

Низка американських ЗМІ раніше повідомили, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності почати розслідування стосовно Хантера Байдена - сина Джо Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані щодо розслідування проти Хантера Байдена.

ЗМІ повідомляли, що Трамп, намагаючись ініціювати розслідування проти сина Байдена, затримував виділення Україні військової допомоги.

У понеділок Трамп заявив, що США вже виділили Україні обіцяну допомогу. Він зазначив, що Штати готові заморожувати кошти для України, якщо країни Європи не робитимуть свій внесок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА