07:12 25.09.2019

Спікер палати представників США оголосила про початок процедури імпічменту Трампу

2 хв читати
Спікер палати представників США оголосила про початок процедури імпічменту Трампу

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила в середу про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту президенту країни Дональду Трампу.

"Сьогодні я оголошую, що палата представників починає офіційне розслідування з питання про імпічмент", - сказала Пелосі, виступ якої транслювало американське телебачення.

"Президент повинен відповідати за свої дії. Ніхто не знаходиться вище закону", - додала вона.

Раніше Трамп заявив, що такий крок демократів, які утримують більшість в палаті представників, не представляє для нього небезпеки і лише допоможе в 2020 році домогтися переобрання на другий термін.

У середу він також зазначив, що демократи спеціально вибрали саме цей день для оголошення про своє рішення, прагнучи відвернути увагу від його успіхів на Генасамблеї ООН.

Низка американських ЗМІ раніше повідомила, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина Джо Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані з питання розслідування проти Хантера Байдена.

Спочатку дані на цю тему передав інформатор, який працює в розвідці США. Однак у вівторок Трамп запевнив, що це джерело не був присутній під час розмови і дізнався про його зміст "з других чи третіх рук".

Низка ЗМІ повідомляли, що Трамп, намагаючись ініціювати розслідування проти сина Байдена, затримував виділення Україні військової допомоги.

У понеділок Трамп заявив, що США вже виділили Україні обіцяну допомогу. Він зазначив, що США готові заморожувати кошти для України, якщо країни Європи не робитимуть свого внеску.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Литви має намір провести зміни в структурі збройних сил

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА