10:50 25.09.2019

ДБР розслідує протиправну схему заробітку чиновників Мінінфраструктури на закупівлях списаних тепловозів для порту "Южний"

2 хв читати
ДБР розслідує протиправну схему заробітку чиновників Мінінфраструктури на закупівлях списаних тепловозів для порту "Южний"

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, виявили незаконне привласнення коштів державного підприємства "Морський торговельний порт "Южний" під час придбання неякісного обладнання за завищеними цінами.

"До схеми привласнення коштів причетні службові особи Міністерства інфраструктури України і ДП "Морський торговельний порт "Южний". Зловживаючи службовим становищем, вони вчинили протиправні корупційні дії під час організації та проведення державних закупівель тягового рухомого складу для ДП "Морський торговельний порт "Южний". Продукція була придбана за завищеними цінами і не відповідає технічним вимогам. Більше того, деякі одиниці придбаного товару перебувають в аварійному стані", - повідомляється на сайті ДБР.

Як зазначено в повідомленні, в 2018 році керівництво держпідприємства уклало договір на постачання двох тепловозів за ціною 26 млн грн і перерахувало постачальнику аванс розміром 50% суми. За висновками експертів, реальна вартість цих тепловозів становить менше ніж 3 млн грн, а перед постачанням в Україну їх було списано з балансу залізниці однієї з країн СНД у зв'язку з незадовільним технічним станом.

Дії зловмисників кваліфіковані як зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст.364 Кримінального кодексу України). Уже проведено санкціоновані обшуки в Києві та Одесі в офісних приміщеннях, порту і за адресами проживання учасників кримінального провадження. Слідчі також вилучили документацію, яка підтверджує протиправні дії.

Як повідомлялося, 19 вересня Служба безпеки України повідомила про розкриття схеми привласнення коштів керівництвом морського порту "Южний" в Одеській області під час постачання тепловозів для потреб підприємства. За даними СБУ, тепловози, за які було внесено передо

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА