13:50 25.09.2019

Суд у Києві заочно засудив кримського суддю за держзраду до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна

1 хв читати

Колегія суддів Святошинського районного суду Києва засудила (заочно) за державну зраду суддю Апеляційного суду АР Крим, якого окупаційна влада призначила "суддею Верховного суду Республіки Крим", до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Як повідомила в середу прес-служба Генеральної прокуратури України, суддю обвинувачували за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

"…встановлено, що громадянин України, будучи суддею зазначеного (Апеляційного суду АР Крим - ІФ) суду, умисно, з березня 2014 року по 2015 рік сприяв зміцненню окупаційної влади Російської Федерації шляхом безпосередньої участі в утворенні та функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим, а також шляхом виконання функцій представника окупаційної судової влади держави-агресора (указом президента Російської Федерації від 19.12.2014 №786 призначений "суддею Верховного суду Республіки Крим") з метою недопущення контролю української влади на території АР Крим", - йдеться в повідомленні.

Такими діями Росії умисно надано допомогу в проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету та територіальній цілісності.

23 вересня колегія суддів Святошинського районного суду Києва "в порядку спеціального судового провадження" визнала цього суддю винним у вчиненні держзради та призначила йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном 12 років із конфіскацією всього належного йому майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА