15:47 25.09.2019

Депутату Херсонської облради повідомлено про підозру у хуліганстві

2 хв читати
Депутату Херсонської облради повідомлено про підозру у хуліганстві

Прокуратура Херсонської області в середу оголосила підозру в скоєнні хуліганства депутату Херсонської обласної ради (йдеться про депутата облради від фракції "Блок Петра Порошенка" Євгена Рищука).

Як повідомила прес-служба прокуратури Херсонської області, досудове розслідування встановило, що 22 вересня цей депутат, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, в громадському місці вчинив хуліганські дії щодо громадянина Ч., ударивши його два рази руками в обличчя, а також грубо порушив громадський порядок і права громадян на спокій і відпочинок, оскільки в нічний час голосно викрикував нецензурні фрази.

Потім цей депутат "завдав ударів декільком журналістам, які намагалися зафіксувати факти неправомірної поведінки, й відібрав у них телефони", а також погрожував фізичною розправою.

Підозру повідомлено за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, пов'язане з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії).

Раніше адвокат Масі Найєм повідомив, що колишній заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Рищук (на сайті облради зазначений як депутат від фракції "БПП") у ніч на 23 вересня побив людину і погрожував вбити друга херсонської активістки Катерини Гандзюк, яка померла на початку листопада 2018 року внаслідок.

За цим фактом Олешківське відділення поліції відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила й направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі.

Перед цим 28 січня 2019 року батько загиблої Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю над розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації, член "Блоку Петра Порошенка" Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА