16:02 25.09.2019

Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду щодо SkyUp

2 хв читати
Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду щодо SkyUp

Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду Київської області про призупинення дії ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines (Київ), повідомила прес-служба компанії за підсумками засідання суду в середу.

"Ні громадська організація "Комітет з питань захисту прав потерпілих від злочинів", ні фейкова "позивачка" Оксана Пасенко до суду не з'явилися. Однак комітет вкотре заявив про відвід судді. Судова колегія постановила, що така заява - чергове зловживання процесуальними правами, і залишила вимогу ГО без розгляду. Після цього Київський апеляційний суд оголосив про скасування постанови Баришівського райсуду", - йдеться в повідомленні SkyUp.

"Ми боролися за відкритість, верховенство права та чесну конкуренцію протягом чотирьох місяців. І, врешті-решт, перемогли. "Баришівське" рішення визнали незаконним! Іншого результату в правовій державі бути не могло. А ми і далі запускаємо нові доступні перельоти Україною і світом та відстоюємо наше з вами право літати", - наводить прес-служба слова співвласника авіакомпанії Олександра Альби.

Як повідомлялося, Баришівський райсуд рішенням від 25 травня 2019 року призупинив ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом авіакомпанії SkyUp Airlines. Це рішення було оскаржено SkyUp Airlines у Київському апеляційному суді.

Пізніше позивачка в спілкуванні із засобами масової інформації заявила, що не користувалася послугами авіакомпанії і позову не подавала.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 12 червня 2019 року розкритикував рішення Баришівського райсуду і доручив Міністерству юстиції підготувати лист до органів судової влади і президента про всі схожі випадки.

Крім позивачки Пасенко, 12 вересня у справі з'явився другий позивач - ГО "Комітет з питань захисту прав потерпілих від злочинів". Водночас, як уточнювали агентству "Інтерфакс-Україна" в SkyUp, зазначена ГО ніяк не була пов'язана з попереднім позивачем за винятком того, що до 11 вересня у них був один адвокат на двох.

ТОВ "Авіакомпанія "Скайап" зареєстровано в Києві в червні 2016 року. Засновником SkyUp виступило ТОВ "ACS-Україна" Тетяни і Юрія Альб, яким також належить туроператор JoinUp!.

Згідно з даними Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, кінцевими бенефіціарами "Скайап" є Олександр (50%) і Юрій (50%) Альби.

Компанія розпочала чартерні перевезення з кінця травня-2018. Наразі її флот налічує вісім літаків: шість Boeing 737-800 і два Boeing 737-700. До кінця 2019 року SkyUp планує отримати два Boeing 737-900 ER. Загалом авіакомпанія здійснює 47 маршрутів (32 регулярних і 15 чартерних). При цьому відсоток регулярних рейсів становить 61% від загальної кількості рейсів.

Станом на 1 вересня 2019 року компанія перевезла 1,398 млн пасажирів із початку здійснення льотної програми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА