08:27 26.09.2019

Зеленський: генпрокурор Рябошапка мій товариш, вся моя команда - "мої люди", але вони не моя власність, я їм не наказую

2 хв читати
Зеленський: генпрокурор Рябошапка мій товариш, вся моя команда - "мої люди", але вони не моя власність, я їм не наказую

Президент України Володимир Зеленський пояснив свої слова з розшифровки телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом 25 липня про майбутнього генерального прокурора України Руслані Рябошапку, якого він назвав "своєю людиною".

"Мій товариш (генпрокурор Рябошапка - ІФ), це правда, мій товариш. Вся моя команда - це мої люди. Вони не моя власність. Я їм не наказую, що робити. Вони пройшли довгий якийсь шлях, шлях виборчої кампанії", - сказав він журналістам на брифінгу в Нью-Йорку після своєї зустрічі в середу з президентом США Дональдом Трампом.

Зеленський зазначив, що Рябошапка не хотів йти на посаду генпрокурора. "Ви знаєте про це? Він не хотів. Так, він хотів працювати в Офісі президента, тому що ми завжди працювали однією командою, ці сім місяців", - вказав президент.

Як повідомлялося, згідно зі стенограмою телефонної розмови з Трампом від 25 липня Зеленський обіцяв президенту США, що новий генпрокурор України заново розслідуватиме справу компанії, пов'язаної з сином екс-віце-президента США Джо Байдена Хантером Байденом (Burisma - ІФ), і попросив американську сторону надати додаткову інформацію для проведення цього розслідування.

"Наступний генеральний прокурор 100% буде моїм чоловіком, моїм кандидатом, який буде підтриманий парламентом і почне нове розслідування у вересні. Він або вона розгляне ситуацію, зокрема, щодо компанії, яку ви згадали в цьому питанні", - сказав Зеленський в телефонній розмові з Трампом, згідно з опублікованою в середу Білим домом її розшифровці.

Раніше низка американських ЗМІ повідомили, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена. Низка ЗМІ також повідомляли, що Трамп, намагаючись ініціювати розслідування проти сина Байдена, затримував виділення Україні військової допомоги. Згодом Трамп заявив, що США вже виділили Україні обіцяну допомогу, а розмову із Зеленським про розслідування щодо сина Байдена не пов'язує з подальшим виділенням допомоги Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА