08:50 26.09.2019

Лідер британської опозиції не проти загальних виборів, якщо Джонсон отримає відстрочку Brexit

2 хв читати
Лідер британської опозиції не проти загальних виборів, якщо Джонсон отримає відстрочку Brexit

Лідер британської опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін заявив, що підтримає проведення загальних виборів за умови, що прем'єр Борис Джонсон спочатку отримає відстрочку для виходу країни з ЄС.

"Він (Джонсон - ІФ) говорить, що хоче загальні вибори, я теж хочу загальні вибори", - сказав Корбін, виступаючи в середу в британському парламенті.

"Це дуже просто, якщо він хоче вибори, то він повинен отримати продовження (терміну виходу Великої Британії з ЄС - ІФ), і тоді давайте проведемо це голосування", - зазначив лідер лейбористів.

Корбін додав, що Джонсон повинен піти зі своєї посади "на благо Великої Британії".

Раніше в середу Джонсон закликав членів парламенту або допомогти йому виконати вихід з ЄС, або - піти на дострокові вибори.

"Я заявляю, що пора виконати Brexit. Альтернатива цьому - голосування щодо довіри уряду, і в такому випадку - вас чекає "судний день" наодинці з виборцями", - сказав він у парламенті, звертаючись до опозиції.

Джонсон підкреслив, що опозиціонери при бажанні вже ввечері в середу можуть запросити проведення голосування щодо довіри уряду. У такому випадку саме голосування можна буде провести вже в четвер. Відмова парламенту висловити довіру кабінету міністрів спровокувала би дострокові вибори, до яких вже не перший тиждень прагне Джонсон.

Джонсон націлений на те, щоб вивести Велику Британію з ЄС до 31 жовтня 2019 року, однак парламент прийняв закон, згідно з яким прем'єр повинен просити Брюссель про тримісячну відстрочку Brexit. Поки що Джонсон не погоджується на це.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА