19:15 26.09.2019

Скасування депутатської недоторканності підтримують 89% українців, суддівської 85%, президентської 77% - соцопитування КМІС

1 хв читати
Скасування депутатської недоторканності підтримують 89% українців, суддівської 85%, президентської 77% - соцопитування КМІС

Ухвалення Верховною Радою закону, який скасовує недоторканність народних депутатів, підтримують 89% українців старше 18 років, свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 16-19 вересня 2019 року.

Не схвалюють такі зміни 7% опитаних респондентів, 4% не змогли відповісти на запитання.

Більшість опитаних (85%) позитивно ставляться до внесення змін до Конституції України, які повинні скасувати недоторканність суддів України, негативно ставляться до цього лише 8% опитаних, 7% не змогли відповісти на запитання.

77% опитаних схвалюють внесення змін до Конституції щодо скасування недоторканності президента України, 16% не схвалюють такі зміни, 7% не змогли відповісти на запитання.

Половина опитаних (50%) не згодні з тим, що скасування депутатської недоторканності збільшить залежність депутатів від президента України і зробить їх менш вільними у відстоюванні інтересів своїх виборців у парламенті. Згодні з цим твердженням 40% опитаних, 10% не змогли відповісти на запитання.

Опитування було проведено методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з вірогідністю 0,95 не перевищує 2,6%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА