19:15 26.09.2019

Відкриття ринку землі не підтримують 52% українців

2 хв читати
Відкриття ринку землі не підтримують 52% українців

Понад половина українців не схвалюють скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, а 64% вважають, що це питання має вирішуватися на референдумі, свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 16-19 вересня 2019 року.

Як зазначається в результатах дослідження, 52% респондентів не схвалюють доручення президента України Володимира Зеленського про скасування мораторію (заборони) на продаж землі сільськогосподарського призначення в термін до жовтня цього року і про введення купівлі-продажу землі до грудня цього року. Позитивно ставляться до цього доручення 35% опитаних, 13% не змогли відповісти на запитання.

64% опитаних вважають, що питання про продаж землі сільськогосподарського призначення має вирішуватися лише на всеукраїнському референдумі. 26% вважають, що це питання мають вирішувати президент, Верховна Рада і Кабінет Міністрів. 10% не змогли відповісти на запитання.

Гендиректор КМІС Володимир Паніотто зазначив, що за рік кількість противників продажу землі зменшилася - у листопаді 2018 року проти продажу землі було 72%.

Опитування було проведено методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з вірогідністю 0,95 не перевищує 2,6%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА