19:42 26.09.2019

У палаті представників США допитують главу нацрозвідки через скандал навколо розмови Трампа і Зеленського

2 хв читати
У палаті представників США допитують главу нацрозвідки через скандал навколо розмови Трампа і Зеленського

У комітеті з розвідки палати представників США в четвер уже майже три години проходять слухання за участю виконуючого обов'язки директора Національної розвідки США Джозефа Магвайра.

Рішення про організацію слухань пов'язано з тим, що спочатку Магвайр відмовився негайно передавати конгресу документ інформатора, який повідомив про деталі розмови, що викликали широкий резонанс, президента США Дональда Трампа з його українським колегою Володимиром Зеленським влітку цього року.

На початку засідання голова комітету з розвідки Палати представників, демократ Адам Шифф вказав на важливість слухань, котрі проходять.

Шифф зазначив, що опублікована напередодні стенограма цієї розмови Трампа і Зеленського стала "наочним доказом того, що президент США порушив клятву, дану під час присяги".

Заступник голови комітету - республіканець Девін Нуньєс – зі свого боку звинуватив демократів у спробах "влаштувати спектакль" і запевнив, що ніяких порушень у поведінці Трампа не бачить.

"Демократи не хочуть відповідей, їм потрібен спектакль. Час припинити спектакль і почати вирішувати проблеми", - вказав Нуньєс.

В.о. директора Нацрозвідки США, відповідаючи на запитання членів комітету, заявив, що не порушував закон, відмовившись спочатку передати документ. Він пояснив, що не став відразу направляти документ Конгресу, так як вирішив спочатку отримати підтвердження в Білому домі і Мін'юсті, що в даному випадку має на це право. В результаті Конгрес отримав документ, як тільки отримав на це дозвіл - на наступний день після того, як Білий дім розсекретив стенограму розмови Трампа із Зеленським.

У ній інформатор, ім'я якого не називається, стверджує, що Трамп 25 липня тиснув на Зеленського, щоб домогтися розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена. У підсумку ці дані потрапили в американські ЗМІ, спровокувавши великий політичний скандал.

Опублікована на цьому тижні Білим домом стенограма бесіди Трампа із Зеленським складена, грунтуючись на записах співробітників адміністрації США, які були присутні в кабінеті Трампа під час телефонної розмови із Зеленським. Згідно зі стенограмою, Трамп дійсно просив Зеленського провести розслідування у справі Байдена. Однак в тексті немає ознак погроз і шантажу з боку американського президента. Сам Зеленський раніше на цьому тижні запевнив, що Трамп не чинив на нього тиск у справі Байдена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак зустрівся з Олександром Соросом

Українські воїни розбили колону техніки й піхоту окупантів, які намагалися здійснити прорив на Харківщині

Окупанти вдарили по фермі в Коротичах, один цивільний загинув, троє поранені - Синєгубов

Зеленський змінив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - указ

ЗАСТУПНИК МІНІСТРА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ АЗАРХІНА НАПИСАЛА ЗАЯВУ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОСАДИ У ЗВ'ЯЗКУ ЗІ ЗВІЛЬНЕННЯМ ВІЦЕПРЕМ'ЄРА КУБРАКОВА

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

Кількість поранених у Вовчанську зросла до 5 людей - прокуратура

Україна і Сербія домовилися про проведення першого з 2013 року засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва - Кулеба

На краматорському напрямку відбулося 27 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Рада оборони Харківщини вирішила примусово евакуювати з прикордонних громад дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА