07:05 27.09.2019

Трамп назвав ганьбою слухання в конгресі через його розмови із Зеленським

2 хв читати
Трамп назвав ганьбою слухання в конгресі через його розмови із Зеленським

Президент США Дональд Трамп висловив невдоволення проведенням слухань в комітеті з розвідки палати представників, на яких конгресмени допитували в.о. директора Нацрозвідка Джозефа Магвайра.

"Я подивився трохи новин (про слухання - ІФ). Це ганьба", - сказав Трамп про побачене американським журналістам.

За його словами, голова комітету, демократ Адам Шифф "придумує історії". "Демократи програють нам на виборах (президента в 2020 році - ІФ), і вони знають це. Тому вони займаються такими речами", - зазначив американський лідер.

Він знову назвав ситуацію навколо його липневої розмови з президентом України Володимиром Зеленським "полюванням на відьом". Трамп укотре вказав, що їх телефонна розмова була "ідеальною".

У четвер в комітеті з розвідки палати представників США протягом декількох годин тривали слухання за участю Магвайра.

Рішення про організацію слухань пов'язане з тим, що спочатку Магвайр свого часу відмовився негайно передавати конгресу документ інформатора, який повідомив про деталі розмови президента США Дональда Трампа з його українським колегою Володимиром Зеленським, що викликали широкий резонанс, влітку цього року.

Як раніше повідомляли ЗМІ, за їхніми даними, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб демократи в Палаті представників ініціювали процедуру імпічменту щодо Трампа.

На вимогу законодавців, стенограма бесіди Трампа із Зеленським також була передана їм для вивчення. Разом з тим, як повідомляють ЗМІ, це не змусило їх відмовитися від згортання процедури імпічменту.

Опублікований Білим домом документ складений, грунтуючись на записах співробітників адміністрації США, які були присутні в кабінеті Трампа під час телефонної розмови із Зеленським. Згідно зі стенограмою, Трамп дійсно просив Зеленського провести розслідування у справі Байдена. Однак в тексті немає ознак погроз і шантажу з боку американського президента.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА