08:40 27.09.2019

Лозниця став лауреатом Держпремії імені Олександра Довженка

1 хв читати
Лозниця став лауреатом Держпремії імені Олександра Довженка

За створення ігрового, повнометражного фільму "Донбас" український режисер Сергій Лозниця отримав Державну премію імені Олександра Довженка, повідомляє прес-служба Держкіно України.

"Відповідно до Указу президента України № 630/2019 "Про присудження Державної премії України імені Олександра Довженка", в 2019 році премію присуджено кінорежисерові Лозниці Сергію Володимировичу - за створення ігрового, повнометражного фільму "Донбас" (2018)", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Держкіно України в четвер.

Високу нагороду лауреату вручив міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський.

"Сергій Лозниця знімає кіно потужного змісту - це велика відповідальність і великий дар. Ми зробимо все можливе, щоб таким художникам надавати можливість творити і реалізовуватися", - зазначив Бородянський.

"Для мене велика честь отримати таку важливу державну нагороду. За свою 24-річну кінодіяльність я зняв 25 фільмів, але це перша моя стрічка, створена за підтримки Держкіно. Це стало можливим завдяки тим змінам, які відбулися в українській кіноіндустрії за останні п'ять років" - зазначив Лозниця.

Державна премія України імені Олександра Довженка - державна нагорода України, встановлена для відзначення за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва. Премія заснована з нагоди 100-річчя від дня народження видатного діяча української культури Олександра Довженка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА