19:12 27.09.2019

Мінінфраструктури у 2020 році має намір знизити рівень смертності на дорогах України на третину

2 хв читати

Міністерство інфраструктури України має намір у 2020 році знизити показник смертності на дорогах на третину.

Про це повідомила прес-служба відомства з посиланням на заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка в п'ятницю.

"Ми підходимо до вирішення цієї проблеми (смертності на дорогах - ІФ) масштабно і комплексно. У нас амбітна мета - у 2020 році знизити рівень смертності на дорогах на 30%", - сказав він в ефірі телеканалу NewsOne, про що інформує прес-служба міністерства.

Заступник міністра додав, що щорічно на дорогах країни гине понад 3,5 тис. осіб., що "більше, ніж забирає війна на сході".

За словами Лавренюка, окрім будівництва нових доріг, програма міністерства, зокрема, передбачає низку заходів, фінансування яких збільшуватиметься.

"У Державному дорожньому фонді 5% передбачено на забезпечення безпеки дорожнього руху. Це чималі кошти. Цього року - 2 млрд грн, наступного - 4 млрд грн. Кругові перехрестя, "острови" безпеки, "розумні" світлофори, освітлені пішохідні переходи за новими державними будівельними нормами, де не просто намальована "зебра", а вони припідняті. Ці заходи на побудованих дорогах знижуватимуть смертність", - сказав заступник міністра.

Водночас Лавренюк наголосив, що завдяки реалізації цієї програми "в разі стабільного фінансування будівництва доріг через три-п'ять років ми побачимо суттєві зміни".

За його словами, Мінінфраструктури готує на затвердження уряду додаткові заходи з посилення контролю за ліцензійними видами перевезень.

Як повідомлялося, у 2018 році в Україні сталося на 12,406 тис. (зниження на 7,6%) менше дорожньо-транспортних пригод, ніж у 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА