19:16 27.09.2019

САП не погоджувала "прослушки" Труби

2 хв читати
САП не погоджувала "прослушки" Труби

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький запевняє, що САП не здійснює жодних негласних слідчих дій стосовно директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Романа Труби.

"Говоритиму про себе. Ні я, ні моя структура такі негласні дії не погоджували. Ні САП, ні НАБУ "прослушку" у пана Труби не ставили", - сказав Холодницький у п'ятницю в інтерв'ю радіо "НВ".

При цьому він наголосив, що якби НАБУ проводило такі дії, то на це була б потрібна санкція прокурора, якої не було. Інакше встановлення "прослушки" вважається незаконною дією.

"САП жодних НСРД (негласних слідчих (розшукових) дій - ІФ) стосовно директора ДБР не погоджувала. І, я сподіваюся на 99%, що НАБУ незаконно цього б не робило", - додав Холодницький.

Як повідомлялося, 21 вересня директор ДБР повідомив, що в його робочому кабінеті виявлено апаратуру для прослуховування. За його словами, записи могли містити відомості про резонансні кримінальні провадження.

"Сьогодні в моєму кабінеті виявлено апаратуру для прослуховування, яка була професійно вмонтована у систему вентиляції. Працювали фахівці. Стояла "прослушка" в одному місці або в кількох - з'ясовуємо, як і те, до кого вона приведе", - написав директор ДБР у Telegram-каналі.

За його словами, цікавих відомостей про нього на записах бути не може, але "про стан проваджень, які ми засуджували зі слідчими, - так, зокрема резонансних".

26 вересня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що бюро не має жодного стосунку до "прослушки", знайденої в Труби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА