20:51 27.09.2019

Суд почав розгляд апеляції на вирок співробітниці т.зв. МГБ "ДНР" з позивним "Тереза" через більш ніж два роки після його винесення

2 хв читати
Суд почав розгляд апеляції на вирок співробітниці т.зв. МГБ "ДНР" з позивним "Тереза" через більш ніж два роки після його винесення

Харківський апеляційний суд у п'ятницю почав розгляд апеляційної скарги на вирок, винесений Київським райсудом співробітниці т.зв. "Міністерства державної безпеки ДНР", громадянці РФ Ларисі Чубаровій з позивним "Тереза".

"Суд сьогодні розпочав розгляд апеляції по суті. Але повністю розглянути її не встиг. Наступне засідання призначене на 1 листопада", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі Харківського апеляційного суду.

Вирок Чубаровій було винесено 29 червня 2017 року. Апеляційний суд тричі намагався розглянути скаргу на цей вирок, але безуспішно. 3 травня 2018 року взяла самовідвід вся колегія суддів. 18 липня 2018 року і 26 квітня 2018 року про самовідвід заявляли члени колегії.

Як повідомлялося, 7 квітня 2015 року співробітники контррозвідки спільно з колегами з УСБУ в Харківській області затримали ймовірного організатора серії вибухів в Харкові.

Як повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, затримана - громадянка Російської Федерації, співробітниця т.зв. міністерства державної безпеки "ДНР" з позивним "Тереза".

За його словами, встановлено, що затримана на початку 2014р. була активною учасницею Антимайдану в Харкові і проросійських протестних акцій. Після початку бойових дій на Донбасі "Тереза" виїхала до Донецька для участі в збройному протистоянні проти України на стороні т.зв. ДНР. У лютому 2015р. "Тереза" по координації керівника одного з управлінь т.зв.МГБ ДНР з позивним "Док" прибула до Харкова з метою збору розвідувальної інформації і координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які діють на території регіону. В результаті проведення невідкладних слідчих дій за місцем тимчасового проживання затриманої було виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження і антиукраїнська символіка.

22 вересня 2015 р. обвинувальний акт щодо Чубарової був направлений до суду.

29 червня 2017р Київський райсуд Харкова визнав Чубарову винною в участі в непередбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави (ч.4 ст.260, ч.1 ст.263, ч.1 ст. 110 КК України) та призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чубарова і її адвокат подали апеляційні скарги на вирок.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА