07:11 28.09.2019

Демократи, які готують імпічмент, запросили у Білого дому інформацію про блокування допомоги Україні

2 хв читати
Демократи, які готують імпічмент, запросили у Білого дому інформацію про блокування допомоги Україні

Демократи з Палати представників США вимагають від Білого дому надати їм інформацію, пов'язану з заморожуванням виділення допомоги Україні, передає в п'ятницю агентство Associated Press.

У комітеті нижньої палати конгресу США з бюджету повідомили, що направили відповідний запит виконуючому обов'язки глави апарату Білого дому Міку Малвейні, а також голові Управління з адміністративних питань і бюджету Білого дому Расселу Воту.

Зазначається, що конгресмени хочуть отримати дані про те, коли Білий дім прийняв рішення про заморожування виділення цієї допомоги і якими політичними причинами адміністрація при цьому керувалася.

У середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту президенту країни Дональду Трампу.

Приводом стало повідомлення, передане співробітником американської розвідки своєму керівництву, щодо змісту телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським у липні цього року. Воно на вимогу конгресменів було передане їм для ознайомлення.

Низка американських ЗМІ раніше повідомила, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані з питання розслідування проти Хантера Байдена.

Низка ЗМІ повідомили, що Трамп, намагаючись ініціювати розслідування проти сина Байдена, затримував виділення Україні військової допомоги. Сам президент спростував ці твердження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА