16:03 28.09.2019

Кілька сотень колишніх співробітників спецслужб США вимагають притягти Трампа до відповідальності через деталі розмови з Зеленським

2 хв читати
Кілька сотень колишніх співробітників спецслужб США вимагають притягти Трампа до відповідальності через деталі розмови з Зеленським

Понад 300 колишніх співробітників структур національної безпеки США звернулися до конгресу з відкритим листом, в якому висловили необхідність притягнення американського президента Дональда Трампа до відповідальності у зв'язку з телефонною розмовою з президентом України Володимиром Зеленським, що стала надбанням громадськості, повідомляє в суботу американський телеканал CBS News.

Колишні співробітники, які працювали раніше в системі національної безпеки США, об'єднані в групу National Security Action. Вони вважають, що Трамп, звернувшись до Зеленського з проханням розпочати в Україні розслідування проти колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина, надмірно перевищив владні повноваження, що викликає "глибоке занепокоєння в тому, що стосується забезпечення національної безпеки".

"Здається, президент Трамп використовував владні важелі та ресурси для того, щоб залучити додаткове іноземне втручання в наші демократичні процеси. Це також є спробою поставити національні інтереси США в залежність від персональних політичних інтересів президента", - йдеться в посланні, спрямованому Конгресу.

"Сенсації останніх днів потребують відповіді. Всі ми визнаємо необхідність формальної процедури імпічменту для того, щоб встановити додаткові факти і зважити наслідки того, про що ми дізналися, і того, що ще може залишатися прихованим. Ми вітаємо тих членів конгресу, зокрема спікера Пелосі, які пішли необхідним шляхом", - наголошується в документі.

У середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

Приводом стало повідомлення, передане співробітником американської розвідки своєму керівництву, щодо змісту телефонної розмови Трампа з Зеленським в липні цього року. Його на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення.

Низка американських ЗМІ раніше повідомила, що Трамп 25 липня намагався в телефонній розмові переконати Зеленського в необхідності розпочати розслідування щодо Гантера Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані з питання розслідування проти Гантера Байдена.

Низка ЗМІ повідомляла, що Трамп, намагаючись ініціювати розслідування проти сина Байдена, затримував виділення Україні військової допомоги.

Сам президент США спростував ці твердження. Президент України також заявив про відсутність тиску з боку Трампа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА