08:48 29.09.2019

Держдеп активізував розслідування справи Клінтон про службове листування

2 хв читати
Держдеп активізував розслідування справи Клінтон про службове листування

Держдепартамент США активізував розслідування справи про використання Гіларі Клінтон особистої пошти для службового листування на посаді держсекретаря в 2009-2013 рр, повідомляє газета The Washington Post.

Як розповіло видання, Служба дипбезпеки Держдепу в серпні знову почала зв'язуватися з чиновниками, які контактували з Клінтон, повідомивши їх про можливу відповідальність за недавно виявлені інциденти з безпекою. Всього служба спілкувалася з 130 чиновниками.

Розслідування почалося півтора роки тому, але незабаром представники служби перестали звертатися до екс-співробітників відомства.

Як пояснює The Washington Post, співробітникам не загрожує кримінальне переслідування, однак, на думку багатьох, результати розслідування можуть нашкодити їх репутації.

Адміністрація США активізувала розслідування справи про використання Гіларі Клінтон особистої електронної пошти для ведення службового листування під час її перебування держсекретарем країни (в 2009-2013 рр). Про це повідомила в суботу з посиланням на джерела газета The Washington Post.

За даними видання, Служба дипломатичної безпеки (силовий підрозділ Держдепартаменту, що має статус самостійної федеральної правоохоронної структури) перевіряє записи з електронної пошти десятків колишніх і діючих співробітників зовнішньополітичного відомства, які вели листування з Клінтон. У більшості випадків всі вони не направляли листи держсекретареві безпосередньо, а робили це через її першого заступника Вільяма Бернса або главу відділу політичного планування Джейкоба Саллівана. Часто в повідомленнях містилася інформація про іноземних посадових осіб, зокрема звіти про телефонні розмови з іноземними дипломатами, що є стандартною практикою для Держдепартаменту.

Представники служби розпочали звертатися до колишніх співробітників відомства приблизно півтора роки тому, проте незабаром припинили свої зусилля, знову активізувавшись в серпні цього року. За інформацією The Washington Post, за останні тижні слідчі зв'язалися щонайменше з 130 чиновниками, які контактували з Клінтон, повідомивши їх про те, що вони "можуть бути відповідальні" за недавно виявлені "інциденти, пов'язані з безпекою".

Як пояснює The Washington Post, які опинилися під пильною увагою співробітникам Служби дипломатичної безпеки не загрожує кримінальне переслідування, однак, на думку багатьох, результати розслідування можуть нашкодити їх репутації.

Колишні посадовці з адміністрації колишнього президента США Барака Обами охарактеризували це як "надзвичайно агресивне переслідування" з боку чинної влади. Зі свого боку в Держдепартаменті виданню заявили, що діють зі стандартним протоколом розслідування, яке почалося ще за президентства Обами. "Це не має жодного стосунку до того, хто знаходиться в Білому домі. Йдеться про час, який необхідно для того, щоб переглянути мільйони електронних листів - це близько трьох з половиною років", - заявили газеті в відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА