16:45 29.09.2019

У Парижі розпочалася церемонія пам'яті екс-президента Франції Ширака

1 хв читати
У Парижі розпочалася церемонія пам'яті екс-президента Франції Ширака

Біля входу в собор Святого Людовіка паризького Дому інвалідів, де в неділю, напередодні дня національної жалоби за Жаком Шираком, встановлено труну колишнього президента Франції, почалася пам'ятна церемонія.

Тисячі людей зібралися біля собору задовго до того, як о 14:00 за паризьким часом до Дому інвалідів прибув похоронний кортеж від вулиці Турнон, де останні роки проживало подружжя Ширак.

У неділю французи можуть попрощатися зі своїм колишнім президентом, який помер 26 вересня у віці 86 років. Ширак був главою французької держави з 1995 до 2007 року.

Ця церемонія прощання проходить на прохання сім'ї Ширак. Труну внесли колишні офіцери безпеки Єлисейського палацу, що служили при Шираку.

У понеділок, 30 вересня, в день національної жалоби офіційна урочиста церемонія відбудеться опівдні в церкві Святого Сульпіція.

Відповідно до побажання дружини колишнього президента Бернадет Ширак п'ятого президента П'ятої Республіки поховають у присутності тільки близьких на цвинтарі Монпарнас поруч з дочкою Лоранс, яка померла у 2016 році.

Телеканали Франції показують величезну чергу французів, які у дворі Дому інвалідів під дощем очікують можливості віддати данину пам'яті Жаку Шираку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА