07:13 30.09.2019

Радники Білого дому мають намір представити Трампу стратегію заходів у відповідь на загрозу імпічменту

2 хв читати
Радники Білого дому мають намір представити Трампу стратегію заходів у відповідь на загрозу імпічменту

Радники апарату Білого дому планують представити президенту Дональду Трампу широкомасштабну стратегію реагування на зростаючу загрозу імпічменту найближчими днями, повідомляє телеканал NBC.

За даними джерел телеканалу серед тих, хто представить президенту план швидкого реагування, який може з'явитися вже в понеділок, виконуючий обов'язки шефа апарату Білого дому Мік Малвейні і юрисконсульт Пет Чиполлоне.

Зазначається, що в адміністрації президента США спостерігається зростаюче визнання того, що скоординована правова, політична і громадська відповідь необхідні, щоб допомогти Трампу в зв'язку із загрозою імпічменту.

Як повідомили співрозмовники телеканалу, розробляючи свій план, Білий дім враховує досвід, набутий в боротьбі за імпічмент президента Білла Клінтона.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб в середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

На вимогу законодавців стенограма бесіди Трампа із Зеленським також була передана їм для вивчення. Разом з тим, як повідомляють ЗМІ, це не змусило їх відмовитися від згортання процедури.

Опублікований Білим домом документ складений, грунтуючись на записах співробітників адміністрації США, присутніх у кабінеті Трампа під час телефонної розмови із Зеленським. Згідно зі стенограмою, Трамп дійсно просив Зеленського провести розслідування у справі Байдена. Однак в тексті немає ознак погроз і шантажу з боку американського президента.

Проте, ЗМІ, коментуючи скандал, зазначають, що вимогою розслідування діяльності Байдена в Україні Трамп намагається усунути ймовірного суперника від Демократичної партії - Джо Байдена - на президентських виборах 2020 року.

Сам Трамп заявляв, що розслідування, спрямоване на оголошення імпічменту, є "полюванням на відьом", і сказав, що демократ-конгресмен Адам Шифф, який ініціював розслідування, спаплюжив і обмовив його, і повинен піти з Конгресу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА