14:54 30.09.2019

Кабмін шукає збалансоване рішення щодо забезпечення жителів Луганської області теплом та е/е

2 хв читати
Кабмін шукає збалансоване рішення щодо забезпечення жителів Луганської області теплом та е/е

Кабінет Міністрів працює над пошуком рішень щодо забезпечення теплом та електроенергією жителів Луганської області, які споживають енергію від Луганської ТЕС (ТОВ "ДТЕК Східенерго"), повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час прес-брифінгу в Києві в понеділок.

"Ми дуже добре поінформовані щодо того, що насправді стоїть за цією ситуацією. Ми точно знайдемо збалансоване рішення, люди точно не залишаться без тепла і світла. Але хочу звернути увагу: ми дивимося не лише на те, що де-факто зараз відбулося, але і дуже уважно вивчаємо, як так взагалі відбулося, що у цілої великої генерувальної потужності не виявилося жодних запасів вугілля", - сказав він.

Як повідомлялося, Луганська ТЕС, котра працює у відокремленому "острові" наприкінці липня через відсутність постачань вугілля із РФ перейшла на використання природного газу. Майже через місяць, 25 серпня, ТЕС перейшла на роботу одним енергоблоком для зменшення обсягів використання газу. Перед цим, 14 серпня, Кабінет Міністрів, очолюваний на той час Володимиром Гройсманом, зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати газ для потреб Луганської ТЕС за заниженою ціною, але на наступний день повідомив про відмову від цієї ідеї та плани знайти рішення щодо забезпечення суб'єктів генерації Луганської області енергоносіями без застосування регульованої спеціальної ціни.

Постачання вугілля на ТЕС із квітня 2017 року здійснювалися з активу ДТЕК у РФ - шахтоуправління "Обухівська" (Ростовська обл.), оскільки станція може отримувати вугілля залізницею лише з російської території. Залізничних під'їздів до Луганської ТЕС контрольованою українською владою територією немає. Із червня 2019 року Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу відповідних квот.

Наразі з об'єднаної енергосистеми України за ланцюгом повітряних ліній 110 кВ можна забезпечити для області лише 80 МВт. У разі зупинення Луганської ТЕС на контрольованій території області виникне дефіцит потужності в 140-220 МВт. Раніше в ДТЕК заявляли про готовність розпочати роботи з переобладнання блоків ТЕС з антрацитового на газове вугілля після ухвалення державою рішення про будівництво залізниці на станцію для доставки вугілля з території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА