19:32 30.09.2019

МВС планує закупити 13 літаків Ан-178, один Ан-32П та однодвигунні для санавіації

2 хв читати
МВС планує закупити 13 літаків Ан-178, один Ан-32П та однодвигунні для санавіації

У рамках забезпечення авіаційною технікою відомств і служб, що входять до структури Міністерства внутрішніх справ України, міністерство планує закупити 14 літаків сімейства Ан, а також легкі однодвигунні літаки для санітарної авіації, повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"... Плануємо закупівлю 13 Ан-178, 1 Ан-32П і легких однодвигунних для санавіації. Наша філософія - доступна авіація для будь-якого регіону", - написав Аваков у своєму акаунті у Twitter у понеділок увечері.

Глава МВС також зазначив технічні характеристики українського пожежного літака, розробленого на базі Ан-32 - "Ан-32П".

"Це Ан-32П! До восьми тонн води, екіпаж - чотири рятувальники + 30 десантників. Висота польоту - 8300 м. Може працювати на високогірних аеродромах і у спеку. Таких у ДСНС чотири", - йдеться у твіті міністра.

Він також оприлюднив фотографії з тактико-спеціальних навчань для злагодження роботи підрозділів МВС в умовах надзвичайних ситуацій, військової агресії та протидії злочинності, які відбулися у понеділок в Україні

Ан-32П - український пожежний літак розроблений на базі Ан-32. Літак оснащено чотирма зовнішніми знімними баками об'ємом по 2 тис. літрів кожен. Скидання вогнегасної рідини може здійснюватися з усіх баків одночасно або по черзі із заданим інтервалом. У структурі ДСНС України діє Спеціальний авіаційний загін, який експлуатує літаки Ан-32П.

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 розроблено на держпідприємстві "Антонов", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром". У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній із 15 країн.

Висота польоту Ан-178 - 12 км, дальність - 5500 км, максимальна швидкість - 825 км/ч. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження та вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери. Може здійснювати посадку та зліт із будь-яких аеродромів, зокрема ґрунтових.

Ан-178 виконав перший політ 7 травня 2015 року. У липні 2018 року "Укроборонпром" представив Ан-178 на міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow, де літак виконав демонстраційний політ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА