07:27 01.10.2019

Помпео був присутній під час телефонної розмові Трампа із Зеленським

2 хв читати
Помпео був присутній під час телефонної розмові Трампа із Зеленським

Держсекретар США Майк Помпео був присутній при телефонній розмові президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє The Wall Street Journal.

Як заявив виданню високопоставлений чиновник Держдепартаменту, Помпео був серед чиновників адміністрації, які слухали телефонний дзвінок 25 липня між Трампом і Зеленським.

Раніше про участь Помпео в розмові не повідомлялося.

Як повідомляли американські ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб в середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

На вимогу законодавців стенограма бесіди Трампа із Зеленським також була передана їм для вивчення. Разом з тим, як повідомляють ЗМІ, це не змусило їх відмовитися від згортання процедури.

Опублікований Білим домом документ складений, грунтуючись на записах співробітників адміністрації США, присутніх у кабінеті Трампа під час телефонної розмови із Зеленським. Згідно зі стенограмою, Трамп дійсно просив Зеленського провести розслідування у справі Байдена. Однак в тексті немає ознак погроз і шантажу з боку американського президента.

Проте, ЗМІ, коментуючи скандал, зазначають, що вимогою розслідування діяльності Байдена в Україні Трамп намагається усунути ймовірного суперника від Демократичної партії - Джо Байдена - на президентських виборах 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА