07:53 01.10.2019

Зеленський підтримує заміну інтернатної форми виховання на сімейну

1 хв читати
Зеленський підтримує заміну інтернатної форми виховання на сімейну

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з батьками-усиновителями, опікунами, прийомними батьками та батьками-вихователями заявив, що підтримує ідею реформування інтернатної системи утримання та виховання дітей і формування сімейної політики держави, спрямованої на підтримку сім'ї, повідомляється на сайті глави держави в понеділок увечері.

"Ви робите велику справу, яку, на жаль, не в змозі робити наша держава. Чи не робить достатньою мірою - так, як це повинно бути в нормальній, демократичній європейській країні", - цитує Зеленського прес-служба глави держави.

Він нагадав, що зараз в Україні понад 700 інтернатних установ, і зазначив, що підтримує ідею реформування інтернатної системи утримання та виховання дітей і формування сімейної політики держави, спрямованої на підтримку сім'ї.

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська підтримала позицію президента, і зазначила, що уряд визначив це одним із пріоритетів Мінсоцполітики.

Під час спілкування з главою держави батьки говорили про необхідність у спрощенні процедури надання довідок, необхідних при оформленні опіки або усиновлення. Також сім'ї наголошували на необхідності профілактики сирітства та роботи з сім'ями, які потрапили в складні життєві обставини.

Як повідомлялося, президент України в понеділок, 30 вересня, підписав указ №721 / 2019 "Про деякі питання забезпечення прав і законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку і підтримки сімейних форм виховання дітей".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА