12:15 01.10.2019

П'ять телекомпаній із логотипом "112.Україна" оскаржують рішення Нацради з телерадіомовлення про анулювання ліцензій

2 хв читати
П'ять телекомпаній із логотипом "112.Україна" оскаржують рішення Нацради з телерадіомовлення про анулювання ліцензій

До Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) надійшов позов про визнання протиправними та скасування рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 26 вересня про відмову в продовженні терміну дії ліцензії на мовлення.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов, в якому позивачі оскаржують рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, згідно з якими їм відмовлено в продовженні терміну дії ліцензії на мовлення", - повідомляє прес-служба суду в понеділок.

Зазначається, що позивачами в адміністративному позові зазначено п'ять телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою "112.Україна".

Також до ОАСК надійшла заява про забезпечення позову, в якому просять суд зупинити дію зазначених рішень Нацради та зобов'язати відповідного провайдера відновити надання позивачам послуг із розповсюдження в цифровому форматі телевізійних програм у повному обсязі та без змін аудіо-візуального ряду на каналі мовлення.

"Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження і наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення не продовжувати термін дії цифрових ліцензій п'яти телекомпаній, які мовлять із логотипом "112.Україна".

Регулятор стверджує, що ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ" (всі - Київ) не дотримуються умови ліцензії в частині програмної концепції мовлення і змінили формат мовлення з розважально-інформаційного на інформаційний.

Крім того, Нацрада звертає увагу на те, що логотипи зазначених компаній використовують лише частину логотипу - "112.Україна".

"Йдеться не про супутниковий канал "112". Він продовжує мовлення. Йдеться про телеканали, які шість років тому самовільно змінили програму концепції. Всі вони зареєстровані в Києві. Конкурс передбачав в умовах забезпечення інформацій саме регіональних компаній. Протягом п'яти років ці канали здійснювали ретрансляцію супутникового каналу "112". Затверджені умови кажуть, що у них є зовсім інший логотип. Тому навіть вимоги щодо логотипу на екрані телевізора вони не дотримувалися", - сказала заступник голови Нацради з телерадіо мовлення Уляна Фещук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА