14:07 01.10.2019

Влада Києва виплатить Праведникам України та Бабиного Яру по 7,5 тис. грн

2 хв читати

Із нагоди Дня пам'яті жертв Бабиного Яру у 2019 році Праведники України та Праведники Бабиного Яру отримають одноразову матеріальну допомогу за рахунок бюджету Києва розміром 7,5 тис. грн, повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Марина Хонда.

"Трагедія Бабиного Яру - одна із найтрагічніших сторінок історії Другої світової війни. 78 років тому у київському урочищі нацисти розпочали масові розстріли мирних громадян. Ми маємо пам’ятати цю трагедію та не допустити її повторення у майбутньому. Виплата матеріальної допомоги - це чи не найменше, що місто може зробити для тих людей, які рятували інших від нацистського розстрілу", - наводить у вівторок прес-служба КМДА слова Хонди.

Так, згідно з відповідним розпорядженням голови КМДА № 1714, 73-м Праведникам України та Праведникам Бабиного Яру буде виплачено одноразову матеріальну допомогу в рамках міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2019-2021 роки. Виплати у розмірі 7,5 тис. грн надійдуть на рахунок багатофункціональної електронної карти "Муніципальна картка "Картка киянина".

"Одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу, яку не було своєчасно виплачено громадянинові через незалежні від нього причини, у разі смерті цього громадянина буде виплачено членам сім’ї померлого", - йдеться у повідомленні.

Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів і поховань, де згідно тільки з офіційними даними загинули понад 100 тис. військовополонених, комуністів, націоналістів, підпільників і осіб єврейської національності. Найбільш масовими розстріли були у перші дні окупації - наприкінці вересня 1941 року.

Бабин Яр як місце масових страт проіснував рівно два роки - із 29 вересня 1941 року до 29 вересня 1943 року. Число жертв - представників різних національностей - перевищує 150 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА