15:50 01.10.2019

ДБР вилучило документи в рамках справи про проходження кораблів у Керченській протоці, здійснює їх експертизу

2 хв читати
ДБР вилучило документи в рамках справи про проходження кораблів у Керченській протоці, здійснює їх експертизу

Державне бюро розслідувань вилучило документацію і проводить їх експертизу в рамках розслідування кримінального провадження, яке стосується можливого вчинення кримінального правопорушення посадовими особами під час переходу кораблів ВМС через Керченську протоку в листопаді 2018 року.

"Ми розслідуємо рішення керівників держави, які в подальшому впливали на політичні процеси, що відбувалися і в нашій країні, і за її межами. Ми проводимо багато вилучень, вилучаємо багато документів, що становлять державну таємницю", - сказав директор ДБР Роман Труба в інтерв'ю ТСН, текст якого розміщено у вівторок на сайті.

При цьому директор бюро повідомив: "Ми провели всі вилучення, і наразі на підставі цих документів здійснюється експертиза, яка вивчає ці документи, аналізує і дає відповіді на всі запитання".

У цьому контексті Труба наголосив на небезпеці витоку службової інформації, що міг статися.

"Це найбільша загроза, яка тільки може бути за результатами цієї "прослушки", що проводилася. І ця "прослушка" була не один день і не один тиждень", - сказав він.

Труба розповів про розслідування самого кримінального провадження за фактом виявлення пристроїв для негласного знімання інформації в кабінеті директора ДБР. "Перше, що ми встановлюємо: чи був дозвіл і рішення суду на проведення такого прослуховування. Друге: якщо такого дозволу не було, то чи причетні до цього правоохоронці. Якщо не правоохоронці - тоді хто скоїв цей злочин?" - зазначив директор ДБР.

Він додав: "Наді мною є докази скоєння такого злочину. Саме в цьому вентиляційному каналі було виявлено мікрофон. Цинізм і нахабство цього злочину полягають у тому, що не тільки в кабінеті директора були виявлені такі пристрої для прослуховування. В іншому кабінеті також".

При цьому Труба не уточнив, де ще було виявлено пристрої для негласного знімання інформації.

Коментуючи відкриття кримінального провадження Генеральною прокуратурою України за фактом можливої причетності співробітників ДБР до витоку інформації в кримінальних провадженнях, свідком у яких є п'ятий президент України Петро Порошенко, Труба сказав: "Якщо є відкрите кримінальне провадження, необхідно провести перевірку й дати відповіді на ті запитання, які цікавлять журналістів і цікавлять мене як керівника. Таку перевірку я робив своїми силами, з застосуванням поліграфа, і за результатами дослідження я чітко знаю, що слідчі ДБР до витоку не причетні".

Також директор бюро запевнив, що якщо факти правопорушень буде встановлено, то він відреагує на це належним чином.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА