17:06 01.10.2019

У Польщі затримали співорганізатора одного з найбільших наркоугруповань Кривого Рогу - Нацполіція

2 хв читати
У Польщі затримали співорганізатора одного з найбільших наркоугруповань Кривого Рогу - Нацполіція

Одного з ключових фігурантів злочинної організації, що займалася збутом наркотичних речовин у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, затримали польські правоохоронці минулого тижня, наразі вирішується питання його екстрадиції в Україну, повідомляє департамент протидії наркозлочинності Національної поліції України у вівторок.

За даними правоохоронців, на початку 2019 року в Дніпропетровській області викрили багаторівневу злочинну організацію, яка протягом тривалого часу збувала в Кривому Розі метамфетамін і трамадол. У ході лютневої спецоперації правоохоронці викрили лідера та понад 20 виконавців наркодилерської мережі, ліквідували дві великі нарколабораторії.

"Уперше задокументовано злочинну організацію Кривого Рогу, рівень обороту якої лише за один місяць становив від 5 до 7 млн грн. 30 вересня справу наркоугруповання передали до суду", - розповіли в поліції.

Один із ключових фігурантів злочинної організації тривалий час переховувався за кордоном і був оголошений у міжнародний розшук за лінією Інтерполу. Він входив до трійки координаторів організації, відповідав за налагодження мережі збуту наркотиків і вербування до лав угруповання. Наприкінці вересня його затримали в Польщі на кордоні з однією з європейських країн, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Вісім учасників злочинної організації вже перебувають під вартою, двоє під домашнім арештом. Зловмисникам оголошено підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) та ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво чи збут наркотичних засобів), а також ч.1 ст.27, ч.4 . ст.28 ч.3 ст.13 Кримінального кодексу України. За інкриміновані злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на 9-12 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА