19:27 01.10.2019

Суд 3 жовтня не розглядатиме по суті позов Шокіна про поновлення на посаді генпрокурора

2 хв читати
Суд 3 жовтня не розглядатиме по суті позов Шокіна про поновлення на посаді генпрокурора

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду на засіданні 3 жовтня не розглядатиме позов колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна про поновлення на посаді, а лише вирішуватиме питання наявності підстав для перегляду попереднього рішення, за яким позов було відхилено, пояснюють у Верховному Суді.

"Позивач звернувся до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду із заявою про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Вищого адміністративного суду України від 20 квітня 2017 року ... якою позивачу було відмовлено у задоволенні клопотання про поновлення строку звернення до адміністративного суду з позовом до президента України Петра Порошенка, Верховної Ради України", - йдеться в повідомленні Верховного Суду, розміщеному на сторінці суду у Facebook у вівторок.

У Верховному Суді нагадали, що ВАСУ мотивував відмову тим, що позивач пропустив строк звернення, а причини для відновлення цього терміну судом не визнає поважними.

"Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду під час судового засідання, яке призначено на 3 жовтня 2019 року, вирішуватиме процесуальне питання стосовно наявності підстав для перегляду згаданої ухвали ВАСУ за нововиявленими обставинами. Таким чином, Верховний Суд наразі не розглядатиме по суті позов Віктора Шокіна", - пояснили в суді.

Як повідомлялося, Касаційний адміністративний суд Верховного суду розгляне 3 жовтня позов колишнього генерального прокурора Шокіна про поновлення на посаді.

Позов Шокіна значиться на сайті Верховного Суду в переліку справ, призначених до розгляду Касаційним адміністративним судом. Розгляд позову призначено на 10:00 3 жовтня.

У своєму позові до п'ятого президента України Петра Порошенка та Верховної Ради заявник просить "про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами". Суть позову, як зазначено в анонсі призначених до розгляду справ, "про визнання незаконним та скасування рішення".

Шокін обіймав посаду генерального прокурора України з 10 лютого 2015-го до 3 квітня 2016 року.

Після цього він в адміністративному порядку оскаржував звільнення з посади генерального прокурора, але суд відхилив розгляд позову.

Останнім часом у ЗМІ ім'я Шокіна згадується в контексті історії із закриттям справи компанії Burisma ("Бурісма"), в якій фігурував син віце-президента США Джо Байдена Хантер, який свого часу обіймав посаду в раді директорів української газової компанії.

Йдеться про те, що Шокіна нібито було звільнено з посади генерального прокурора України через принципову позицію в цьому питанні та небажання припиняти розслідування.

У розшифровці телефонної розмови президента США Дональда Трампа і Зеленського від 25 липня 2019 року, ймовірно, також згадується Шокін. Трамп говорить про прокурора, який активно розслідував справу "Бурісми", не називаючи його імені, і шкодує, що генпрокурора було звільнено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА