07:04 02.10.2019

Спецпредставник США з України Волкер постане перед Конгресом у четвер, слухання екс-посла США в Україні Йованович перенесені на 11 жовтня

2 хв читати
Спецпредставник США з України Волкер постане перед Конгресом у четвер, слухання екс-посла США в Україні Йованович перенесені на 11 жовтня

Спецпредставник США з питань України виступить перед Конгресом у четвер, а екс-посол США в Україні Мері Йованович з'явиться для надання свідчень 11 жовтня, повідомляє The Hill.

"Посол Волкер підтвердив, що він з'явиться цього четверга. Посол Йованович, допит якої раніше був запланований на цю середу, тепер з'явиться 11 жовтня зі згоди обох комітетів і адвоката. Найближчими днями комітети нададуть додаткову інформацію", - заявив представник комітету з розвідки палати представників США.

Раніше демократи трьох комітетів Палати представників запросили свідчення у п'яти нинішніх і колишніх чиновників держдепартаменту в зв'язку з розслідуванням, яке зосереджено на розмові 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Окрім Волкера і Йованович, демократи попросили з'явитися для надання свідчень заступника помічника держсекретаря Джорджа Кента, радника держдепартаменту Ульріха Брехбуля і постпреда США при ЄС Гордона Сондланда.

Тим часом, держсекретар США Майк Помпео заявив, що не вважає здійсненною вимогу кількох комітетів Конгресу організувати слухання з низкою його співробітників на тему контактів американської адміністрації з Києвом.

"З огляду на те, що в запиті є істотні порушення процедурного характеру, а також - що є аспекти, які порушують закон, то організувати свідчення в дати, зазначені в запиті, неможливо", - зазначив він у листі до Конгресу, датованому 1 жовтня.

"Я стурбований деякими аспектами вашого запиту. Їх можна інтерпретувати лише як нічим не обґрунтовані спроби залякування і погроз щодо професіоналів, які працюють в Держдепі", - додав він.

Зі свого боку, демократи звинуватили Помпео в залякуванні свідків, припустивши, що його можуть звинуватити в перешкоджанні розслідуванню.

Вони процитували повідомлення про те, що держсекретар був присутній при липневому дзвінку між Трампом і Зеленським, заявивши, що це робить його "свідком факту".

Як повідомляли американські ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб в середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА