08:13 02.10.2019

Конгрес США попередньо схвалив продаж додаткової партії протитанкової зброї Україні

1 хв читати
Конгрес США попередньо схвалив продаж додаткової партії протитанкової зброї Україні

Конгрес США дав попередню згоду на продаж Україні додаткової партії протитанкових ракетних комплексів зброї Javelin сумою в $ 39 млн, повідомило у вівторок агентство Bloomberg з посиланням на три неназвані джерела.

Цей договір не є частиною військової допомоги Україні розміром $ 250 млн, схваленої Конгресом раніше.

За словами одного з представників адміністрації США, про продаж 150 протитанкових ракет і двох установок Javelin може бути офіційно оголошено пізніше у вівторок.

При цьому раніше низка ЗМІ, коментуючи ситуацію навколо президента США Дональда Трампа і передбачуваного розслідування щодо сина екс-віце президента США Джо Байдена, стверджували, що Трамп навіть затримував виділення військової допомоги Україні, щоб підштовхнути Київ до такого розслідування.

Як повідомлялося, демократи в Конгресі США ініціювали розслідування, метою якого є прийняття рішення про оголошення імпічменту президенту США.

Приводом послужила бесіда 25 липня Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої лідер США просив українського колегу активізувати розслідування щодо діяльності в Україні Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена, який є найбільш вірогідним противником Трампа від Демократичної партії на президентських виборах 2020 року.

У 2018 році США вже продали Україні більше 200 ракет і 37 пускових установок Javelin, нагадує Bloomberg.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА