15:45 02.10.2019

Понад половина українців за невоєнні заходи врегулювання на Донбасі, проти амністії бойовиків майже половина - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
Понад половина українців за невоєнні заходи врегулювання на Донбасі, проти амністії бойовиків майже половина - опитування "Рейтингу"

Понад половина українців підтримують невоєнні заходи щодо врегулювання питання окупованого Донбасу, про що свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" наприкінці вересня.

Так, згідно з результатами опитування, 34% виступають за припинення воєнних дій і визнання цих територій тимчасово окупованими, замороження конфлікту, 23% - за надання цим територіям статусу автономії у складі України. Водночас 23% виступають за продовження воєнних дій до повного відновлення української влади на всьому Донбасі й лише 6% - за відокремлення цих територій від України.

Введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу, але без російського контингенту, підтримують 55%, проти 26% опитаних. Проведення на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей місцевих виборів після отримання контролю над усією окупованою територією підтримують 53%, не підтримують 19%. Проведення на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей місцевих виборів під контролем ОБСЄ підтримують 43% опитаних, не підтримують 27%.

Низка ініціатив щодо окупованого Донбасу не має підтримки серед населення. Зокрема, амністію учасників незаконних збройних формувань, які воюють на боці так званих ДНР і ЛНР, не підтримують 48%, підтримують 27%. Надання права місцевим радам окупованих територій створювати загони народної міліції не підтримують 43%, підтримують 27%. Введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу, зокрема й російський контингент, не підтримують 61%, підтримують 17%.

68% опитаних вважають Росію країною-агресором стосовно України. 23% - протилежної думки, 10% - не визначилися.

Опитування проводилося 21-25 вересня серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА