18:19 02.10.2019

У разі недотримання домовленостей про розведення військ на Донбасі українські військовослужбовці діятимуть адекватно - Міноборони

3 хв читати
У разі недотримання домовленостей про розведення військ на Донбасі українські військовослужбовці діятимуть адекватно - Міноборони

Міністерство оборони України заявляє, що питання захисту мирного населення, яке проживає в прифронтовій зоні, є пріоритетним у процесі розведення військ, Збройні сили України залишаються в повній бойовій готовності обстоювати територіальну цілісність України.

"Під час планування процесу розведення командуванням Збройних сил України було враховано різні сценарії розвитку подій. Зокрема, в разі, якщо російсько-окупаційні війська ігноруватимуть домовленості та спробують повернутися на попередні позиції, українські військовослужбовці діятимуть адекватно", - йдеться в роз'ясненні Міноборони про процес розведення військ на окремих ділянках лінії бойового зіткнення.

У Міноборони зазначили, що захист цивільного населення в зоні проведення бойових дій є пріоритетом для українських військовослужбовців.

"Знаючи ціну та зусилля, покладені на утримання кожного метра української землі, військовослужбовці Збройних сил України залишаються в повній бойовій готовності обстоювати територіальну цілісність і суверенітет України. Армія продовжить стояти на захисті суверенітету, дозволяючи дипломатичним шляхом відновити територіальну цілісність України", - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що законодавство України передбачає право військовослужбовців застосовувати вогневі засоби в разі загрози їхньому життю та здоров'ю.

У роз'ясненні зазначено, що розведення військ відбувається на відстані 1 км від лінії розмежування і є дзеркальним. При цьому основна умова початку процесу - дотримання режиму припинення вогню на ділянці розведення протягом 7 днів.

"Процес розведення військ відбуватиметься послідовно, у два етапи: перший етап - відведення особового складу з обох сторін, другий - демонтаж інженерних споруд і подальше розмінування територій. Якщо зазначені умови не виконуються, процес розведення військ припиняється", - пояснили в Міноборони.

Зазначається, що процес розведення військ дасть змогу створити ділянки безпеки для роботи міжнародних гуманітарних організацій та організацій з питань безпеки, а також дозволить виконати розмінування територій.

"Зазначені ділянки мають протяжність близько 3 км (з 410 км загальної лінії розмежування). Збройні Сили України технічно готові до процесу розведення, дотримуючись усіх узятих зобов'язань, і зроблять усе можливе, щоб запобігти втратам у лавах українських військовослужбовців і захистити людей", - зазначено в роз'ясненні.

Як повідомлялося, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у с. Петрівське Донецької області та м. Золоте Луганської області.

Зеленський 2 вересня оголосив про початок відбудови зруйнованого моста в Станиці Луганській, після того як було розібрано блокпост на не підконтрольній українським військовим частині переправи. Відновлення мосту є частиною міжнародних зобов'язань України для поліпшення гуманітарної ситуації на лінії розмежування.

Згідно з графіком, до 11 жовтня 2019 року планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада - відкрити основний міст, розповіли в Офісі президента..

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА