19:25 02.10.2019

У Харкові відбувається акція "Ні капітуляції!"

2 хв читати
У Харкові відбувається акція "Ні капітуляції!"

У Харкові на площі Свободи перед наметом "Все для перемоги" відбувається акція "Ні капітуляції!", учасники якої протестують проти домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську у вівторок і планів керівництва України реалізувати "формулу Штайнмаєра".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в акції беруть участь і активісти політичних партій та громадських організацій ("ВО" Свобода","Демократична сокира","Національний корпус","Традиції і порядок" та інші), і позапартійні харків'яни. Люди тримають плакати "Ні капітуляції!", "Непокаране зло повертається", "Почому нині Україна?" та ін.

Учасники акції виступають у режимі "вільний мікрофон". Частина з них налаштована радикально. На їхню думку, досягнуті в Мінську домовленості можуть призвести або до подальшої окупації України, або до громадянської війни. Вони вимагають імпічменту президента Володимира Зеленського. Інші виступають за цілковитий розрив дипломатичних відносин із РФ, проти надання особливого статусу окупованим територіям, проти амністії бойовиків і за проведення виборів на території ОРДЛО тільки після їх повної деокупації.

"Ми вимагаємо за жодних умов не допустити надання "особливого статусу окупованим територіям ні за "формулою Штайнмаєра", ні шляхом внесення зміни до законодавства України, притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів і коїв інші злочини", - заявив голова ХОО "ВО "Свобода" Ігор Швайка.

Голова харківської організації "Демократична сокира" Микита Соловйов наголосив, що насамперед влада має оприлюднити повний текст домовленостей, підписаних у вівторок у Мінську.

"Перша наша вимога - опублікувати повний текст угод, підписаних у рамках Мінської переговорної групи Кучмою від імені України. Друга наша ключова вимога - жодних відхилень від норм чинного законодавства. І третє. Ми вважаємо неприпустимим протягування через Верховну Раду, яка стала божевільним принтером і перестала бути місцем для дискусій, будь-яких змін у законодавстві, які поставлять під загрозу суверенітет України та її територіальну цілісність", - сказав Соловйов.

За оцінками поліції, в акції беруть участь близько 300 осіб. Порядок забезпечують 40 правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА