20:50 02.10.2019

Джонсон представив компромісний план угоди з Brexit з урахуванням проблеми Ірландії

2 хв читати
Джонсон представив компромісний план угоди з Brexit з урахуванням проблеми Ірландії

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон оприлюднив свої компромісні пропозиції Євросоюзу щодо умов Brexit. Насамперед вони стосуються кордону Ірландії та Північної Ірландії, зазначає ВВС News.

Джонсон запропонував, щоб Ірландія та Північна Ірландія залишилися єдиним простором, Північна Ірландія вийшла з європейського митного союзу, але залишилася на єдиному товарному ринку ЄС. Керівництву Північної Ірландії він запропонував дати право висувати додаткові заходи з регулювання товаропотоку на острові.

Передбачається, що парламент Північної Ірландії повинен затвердити ці домовленості. Потім депутати раз на чотири роки голосуватимуть, чи слід зберігати ці умови незмінними.

Виступаючи перед консерваторами, Джонсон заявив, що єдина альтернатива цьому рішенню - вихід з Євросоюзу без домовленостей про умови "розлучення".

В Єврокомісії пообіцяли об'єктивно вивчити його пропозиції. Джерела ВВС в уряді сказали, що очікують швидкого початку інтенсивних переговорів з представниками ЄС з тим, щоб остаточну угоду було укладено в середині жовтня.

Рішення Лондона повернути пункти митного контролю на кордон між Ірландією завадить уряду Ірландії схвалити такі угоди. При цьому раніше в керівництві ЄС вже заявляли, що будуть проти введення митного контролю виключно технічними засобами.

Востаннє дата виходу Великої Британії з ЄС була перенесена на 31 жовтня. Джонсон наполягає на цій даті і каже, що волів би навіть Brexit без угоди. Парламент заборонив йому погоджуватися на такий варіант.

Страхувальний план або backstop, який раніше прем'єр-міністр Тереза ​​Мей обговорювала з ЄК, має на увазі можливість уникнути відновлення прикордонного контролю між Ірландією, яка є членом ЄС, і Північною Ірландією, яка входить до складу Сполученого Королівства. Для цього Великій Британії і після Brexit потрібно буде залишатися в митному союзі з ЄС доти, поки не буде укладено нову торговельну угоду або сформульовані альтернативи жорсткого кордону. Джонсон критикував цей план, називаючи його "антидемократичним". Він вважає, що його варіант угоди скасовує backstop.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА